Svrha im je zadržati svježinu hrane, bilo da direktno omotamo sireve, voće, povrće ili sendviče, bilo kad ostatke hrane u zdjelama prekrijemo omotom.
Sama svojstva voska, smole i ulja štite hranu od mikroba i dok je cijeli omot nepromočiv, on ujedno i diše, tako da se u omotima ne nakuplja vlaga.
Funkcionalno su ljepljivi i dovoljno savitljivi da ih toplinom dlanova jednostavno malo ugrijemo da lakše slijede oblik hrane.
Omoti su i ekološka i kvalitetna zamjena za aluminijsku i plastičnu foliju u kuhinji, te su ustvari jedan sasvim novi proizvod koji u sebi sadržava i tradicijska i moderna znanja u čuvanju hrane
Ne koristimo ih za omatanje svježeg mesa i ribe, a kako se vosak topi na šezdeset stupnjeva omote čuvamo podalje od izvora topline.
Peremo ih u hladnoj vodi s malo sapunice.
Omote od pčelinjeg voska koristimo minimalno godinu dana sve kad se impregnacija lagano istroši pa se omoti mogu ili obnoviti ili baciti u kompost.
Primjedbe
Objavi komentar